Tolerancija.org
04.09.2010. 19:29:35 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 3 4 [5]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: O porijeklu svijeta (materije)  (Posjeta: 1761 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
pećina
Moderator
Novi član

Popularnost: +11/-1111

Spol: Muški

OMG SPOON

« Odgovor #60 : 15.12.2008. 03:50:37 »

Niti je vjetar naslikan. Da li trebam dokazivati da vjetar nije naslikan?
Kako nije vetar naslikan? Pa naslikan je nebrojeno puta.
p.s.
Ako ne zelis ozbiljno nastaviti ok
Oprosti ali ti si ta koja je neozbiljna. Ja pokušavam dobiti odgovor (ne samo od tebe) i reći da sam sad lagano isfrustriran ne bi bilo pretjerivanje.

Ne mislim kad kažem da vjetar nije naslikan da ne postoji nigdje slika vjetra jer ako to misliš onda ili ne razumiješ moju poantu ili se rugaš.

Mislim, da pojavu tj. fenomen vjetra u prirodi ne možemo spomenuti u kontekstu slikanja jer je to apsurdno. Isto tako je za mene apsurdno reći da je stvarnost nastala jer nemam pojma što to znači. Zato te i pitam što to znači.

Ako nemaš volje za ozbiljan razgovor u kojem ćeš jasno i nedvosmisleno odgovarati odmah reci.
Evidentirano

Raise me up
Raise me up, don't let me fall
Mrs_Parker
Globalni Moderator
Ozbiljan član

Popularnost: +630/-37

Spol: Ženski

« Odgovor #61 : 15.12.2008. 04:09:04 »

Pa ti si poceo sprdnju sa vetrom na moje ozbiljno pitanje. Meni je bitno da potpuno shvatim ono sto si rekao. To sam kulturno i pitala. Tvrdis da stvarnost nije nastala da jednostavno postoji. Pitala sam sta to za tebe znaci kako to poimas? Jednostavno, sva pitanja koja ti postavljam imaju jedan jedini cilj a to je da shvatim sta tacno mislis time. Mozda mi ne valja pristup, ali prvo zelim znati sta sagovornik misli kada nesto kaze da bih mogla reci da li sam saglasna sa tim ili nisam, pa ako nisam, objasniti moje misljenje. Ja imam volje za ozbiljan dijalog, cak sam ga i sama pokrenula zaintrigirana tvojom izjavom.
Evidentirano

Mojim venama ne teče krv no more...
Mrs_Parker
Globalni Moderator
Ozbiljan član

« Odgovor #62 : 15.12.2008. 04:13:32 »

p.s.
Izgleda da ljudi nisu navikli na ovakve kao ja vec na one koji odmah, pre no sto su razumeli sagovornika, okrenu na svoju vodenicu. Trenutno nemam svoje misljenje, sklonila sam ga u stranu da bih shvatila tvoje... da mi ne smeta.
Evidentirano

pećina
Moderator
Novi član

OMG SPOON

« Odgovor #63 : 15.12.2008. 04:22:03 »

Pa ti si poceo sprdnju sa vetrom na moje ozbiljno pitanje. Meni je bitno da potpuno shvatim ono sto si rekao. To sam kulturno i pitala. Tvrdis da stvarnost nije nastala da jednostavno postoji. Pitala sam sta to za tebe znaci kako to poimas? Jednostavno, sva pitanja koja ti postavljam imaju jedan jedini cilj a to je da shvatim sta tacno mislis time. Mozda mi ne valja pristup, ali prvo zelim znati sta sagovornik misli kada nesto kaze da bih mogla reci da li sam saglasna sa tim ili nisam, pa ako nisam, objasniti moje misljenje. Ja imam volje za ozbiljan dijalog, cak sam ga i sama pokrenula zaintrigirana tvojom izjavom.
To nije bila sprdnja, to je bio ozbiljan primjer da gramatička korektnost rečenica ne znači da te rečenice imaju koherentno značenje.

Stvarnost postoji. Unutar te stvarnosti se neke stvari događaju na određeni način. Unutar te stvarnosti mi od sastojaka napravimo kolač. Dakle kolač je nastao tj. sastavljen je. Svaka naša akcija nije ništa drugo doli rekombinacija elemenata unutar te naše stvarnosti.

Koja je stvar vidljiva iz ovog mog pasusa? Vidljive su dvije, da cijelo vrijeme govorimo o unutar i o rekombinaciji. Ja ne smatram da je logički opravdano zaključiti da sama stvarnost može dobiti isti tretman tj. da je stvarnost nastala rekombinacijom drugih stvari. Ona prosto jest. Ona postoji.

Jasnije?
Evidentirano

Raise me up
Mrs_Parker
Globalni Moderator
Ozbiljan član

« Odgovor #64 : 15.12.2008. 04:33:40 »

Jasnije  Nasmješi se
Ono sa vremenom mi bas nije najjasnije... probacu jos jednom procitati sve.
Mislis li da postoji samo jedna stvarnost?
Evidentirano

pećina
Moderator
Novi član

OMG SPOON

« Odgovor #65 : 15.12.2008. 04:35:44 »

Jasnije  Nasmješi se
Ono sa vremenom mi bas nije najjasnije... probacu jos jednom procitati sve.
Mislis li da postoji samo jedna stvarnost?
Ovisi o tome što znači da postoje dvije stvarnosti? Ako znači da su nezavisne u svakom pogledu onda smatram da ih postoji beskonačno. I to sigurno neprebrojivo Široki osmjeh A možda i više.
Evidentirano

Raise me up
Mrs_Parker
Globalni Moderator
Ozbiljan član

« Odgovor #66 : 15.12.2008. 04:52:49 »

Sta znaci...? Da li mislis da pored nase stvarnosti istovremeno postoje na istom mestu i vremenu ali u mozda drugoj dimenziji ili vibraciji i druge stvarnosti? Ako mislis da postoje da li su one slicne nasoj stvarnosti?
Evidentirano

Valentino
Moderatori
Ozbiljan član

Popularnost: +869/-47

« Odgovor #67 : 25.08.2009. 15:23:05 »

Ako mislis da sve sto se da videti,izmeriti,registrovati, je samo stvarnost,
onda se mislim sigurno varas.
Mozes reci mozda---relativna stvarnost.
Sta to znaci?
U madjionicarskom zargonu to znaci :-sad ga vidis sad ga ne vidis ili
sad ga ima sada ga nema,sada je nesto sad je nista.
-------Kakva je to onda stvarnost?
_________RELATIVNA____kao i sve sto je stvoreno.
Stvarna  stvarnost nije relativna.
Nevidljiva je i vecno stvarna.
Materija nije vecna,nastala je, to jest stvorena.
Samim tim je relativna, zato sto njeno postojanje nije nuzno samo po sebi,
vec ovisno o Nuznom Nevidljivom Uzroku koji je apsolutna
 vecna stvarnost ,neovisna o bilo cemu.
« Zadnja izmjena: 25.08.2009. 15:30:56 Valentino » Evidentirano
jahja
Novi član

Popularnost: +47/-23

« Odgovor #68 : 10.11.2009. 12:40:40 »

"Prelistao" sam malo, oprostite ako nisam bio sasvim pazljiv pa se nesto ponavlja....
Lijepo sto covjek razmislja i o stvarima "koje ga se ne ticu".

Mis mo kao bica ograniceni sa tri prostorne dimenzije, i onda su i nasa razmisljanja jako, jako otezana ako pokusavamo zamisliti bar cetrvrtu prostornu dimenziju.
Kao sto je dvodimnezionalnom bicu nemoguce tacno predstaviti trecu prostornu dimenziju. Dvodimenzionalno bice nema sansu da prepozna da prolaz u trecu dimenziju lezi direktno na njemu ili uz njega.
Tako ni trodimenzionalno bice samtra svemir apsolutno neogranicenim, a on moze bitri takav samo u trecoj prostornoj dimenziji. Kao sto je dvodimenzionalni svijet neogranicen samo u dvije dimenzije.
Zato su pokusaji razumijevanja van trece dimenzije jako relkativni, i mogu biti sasvim netacni.

Kur'an mislim da navodi sedam ili osam prostornih dimezija (slobodna interpretacija):
Blizi smo vam nega jaka za vratom.
Otvorice se nebesa i vi cete pohrliti   .... ovo moze (moja slobodna interpretacija) da ukazuje na neposredan kontakt s visim dimenzijama.
Takodje, nevidljivi svijet... moze da se objasni bicima visih prostornih dimenzija.
Onda, Kur'an... Zgrijesili su u Prvom Raju, i receno im je: Silazite svi.

Evidentirano
jahja
Novi član

Popularnost: +47/-23

« Odgovor #69 : 11.11.2009. 09:56:32 »

Imao sam priliku gledati cetvorodimenzionalna geometrijska tijela koja je bilo moguce jedino kompjuterskom obradom i analizom izracunati i prikazati.
Cetvrta dimenzija dobijena je analgijom zakonitsti iz druge i trece dimenzije: napr kvadrat ima jednu povrsinu, cetiri stranice i dvije jednake dijagonale koje se sijeku pod pravim uglom. Kocka ima sest povrsina, 12 dijagonala na tim povrsinama, onda ceitiri prostorne dijagonale it. Cetvorodimenzinalna analogija je izracunata pomoci kompjutera. Dobijene predstave su nesto fantasticno i ni nalik na nasu analgiju iz trodimenzionalnog svijeta. Predstave visih dimenzija nisu dostupne ni kompjuteru, nema dovoljno mogucnosti.
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Tolerancija.org | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!